Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” anunţă că începe ridicarea unui spital modular pentru pacienţii cu COVID-19, care va fi amplasat în curtea Spitalului Elias Bucureşti, în baza acordului dat de conducerea unităţii medicale. Acesta va fi finalizat în patru săptămâni, cu aproximativ 50 de paturi pentru cazurile grave, iar dotarea şi funcţionarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias şi a Ministerului Sănătăţii – conform G4media.
https://www.g4media.ro/asociatia-daruieste-viata-ridica-un-spital-modular-pentru-pacientii-cu-covid-19-in-curtea-spitalului-elias.html?fbclid=IwAR1c0Q4nAF_JmCiiHioOVPWODpsr13MH3sGilr0ag2Whcpr3LM7vd3hQohw

„Situaţia din sistemul medical românesc, aflat la limita avariei, modul de evoluţie şi de manifestare a bolii, precum şi experienţa altor state arată că România are nevoie să crească urgent numărul de paturi pentru a putea trata bolnavii de COVID-19. Felul în care au procedat şi alte ţări, precum China, Spania, Franţa, SUA, ne arată că ridicarea de spitale modulare poate să compenseze capacităţile reduse ale sistemului medical românesc, în condiţiile în care COVID-19 înseamnă multiplicare exponenţială şi nevoia de a trata mulţi pacienţi, în acelaşi timp, pe o perioadă lungă de timp. Soluţia pe care o propune «Dăruieşte Viaţă» este construcţia unui spital modular, pentru care a dezvoltat deja planul, împreună cu partenerii Tesseract, IMSAT şi Linde”, se menţionează în comunicat.