Conform adevarul.ro, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, s-a remarcat în cele șase luni de când conduce cel mai bogat minister al României prin promovarea în funcții a neamurilor și apropiaților de partid, liberalul fiind unul dintre cei mai controversați membri ai cabinetului Orban, atât prin acțiunile sale care amintesc de perioada PSD, cât și prin gafele sale monumentale.
https://adevarul.ro/locale/focsani/foto-nepotismul-rang-arta-caracatita-rubedeniilor-ministrului-grinda-instalata-functii-inalte-bani-publici-1_5ebd071b5163ec4271c45e71/index.html?fbclid=IwAR2Oj5ZTF5ouh5sELJvdqP94SA43rST5GVm4qgk9u8dg7zGEL-0qthn9nYY
Ion Ștefan a devenit „vedetă” chiar din prima zi de ministeriat, după ce a fost acuzat că nu și-a plătit impozitul la casa de 900 de mp din Focșani, despre care a afirmat că a ieșit din greșeală așa mare, din cauza unei grinzi lăsate în plus la construcție. Ulterior a reieșit că timp de 15 ani acesta a plătit impozit pentru mai puțin de 100 de metri pătrați, fraudând bugetul local cu sume importante de bani, fapte care s-au prescris. În urma întâmplării, a rămas cu porecla de ministrul “Grindă”. Sunt prezentate in articol cazuri si povesti a 27 de oameni noi (27 doar la o primă vedere) aduși de liberali în cel mai bogat minister al statului.