Vocea ta în pandemie – Monitor de integritate și empatie este un proiect de tip watchdog (câine de pază) derulat de Asociaţia Platforma Civică Iniţiativa România (numită mai departe „IR”), ce are ca scop monitorizarea conduitei autorităţilor în perioada stării de urgenţă şi în legătură cu gestionarea pandemiei şi a crizei de sistem generată de aceasta.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, website-ul proiectului va primi şi publica în termenul pe care IR îl va aprecia ca fiind rezonabil relatările şi mărturiile primite de la public, dacă acestea vor îndeplini minimele cerinţe de veridicitate, cu sau fără un probatoriu ataşat. IR poate opta să nu publice acele testimoniale care vor fi prea vagi, prea generale sau neveridice.

Persoanelor care semnalează diferite situaţii li se garantează dreptul de a opta dacă testimonialele vor fi publicate cu asumarea lor sau anonimizate. În schimb, având în vedere natura personală a testimonialelor şi faptul că demersul IR nu este nici unul de investigaţie jurnalistică, care ar presupune verificarea informaţiei din minim trei surse independente una de cealaltă, nici unul de natură judiciară, nici IR ca persoană juridică şi niciuna dintre persoanele fizice care îndeplinesc diferite sarcini în cadrul proiectului, nu-şi asumă răspunderea pentru informaţiile publicate, aceasta rămânând în continuare pe deplin în sarcina persoanelor care au propus acele informaţii spre publicare.

IR îşi rezervă dreptul ca, pe lângă publicare, în funcţie de veridicitatea şi gravitatea faptelor semnalate şi eventual a consistenţei probatoriului, să formuleze către autorităţi, după caz, denunţuri penale, sesizări administrative, petiţii etc. Însă şi în acest caz, rolul IR este doar unul de mesager, fără asumarea valorii de adevăr a informaţiilor şi a probelor supuse atenţiei autorităţilor competente.

Prin transmiterea testimonialelor şi altor materiale, persoanele care se adresează proiectului nostru îşi exprimă acordul cu termenii şi condiţiile mai sus descrise.