Situaţia de la Putna ridică semne de întrebare în contextul în care, în pofida numărului mare de cazuri de infecţie din judeţ, guvernul a acceptat recent o relaxare a măsurilor, inclusiv scoaterea din carantină a localităţii Suceava şi a încă opt comune limitrofe, aparent şi la insistenţele autorităţilor locale.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-nou-focar-de-coronavirus-in-suceava-31-de-calugari-de-la-manastirea-putna-internati-in-spital-1307558?fbclid=IwAR0uNwHI1n-KT6HqBbSA8XZ_OVV0AflEoctQLbIX-r4IfUcNkxkwjGyAT1Y
31 de călugări de la Mănăstirea Putna au fost internaţi în noaptea de joi spre vineri 15.05. în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, după ce au fost confirmaţi pozitiv la testarea SARS-CoV-2, relatează Agerpres. Directorul executiv interimar DSPJ Suceava, Manuela Trifan, a declarat, vineri, că testarea comunităţii din Mănăstirea Putna s-a decis săptămâna trecută, după ce un bărbat care sălăşluia acolo a murit şi s-a dispus ancheta epidemiologică. Totodată, la începutul săptămânii anterioare, un călugăr de la Mănăstirea Putna, în vârstă de 52 de ani, diagnosticat cu COVID-19 şi aflat în stare gravă, a fost transferat cu elicopterul la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.