Conform pressone.ro, într-o instituție zguduită de scandaluri de plagiat din 2016 încoace, ministrul de Interne Marcel Vela l-a numit în funcția de rector pe protectorul plagiatorilor din Academia de Poliție, pe Marius Florin Mihăilă care este cercetat disciplinar, ceea ce face ilegală numirea sa, deoarece Statutul Polițiștilor interzice în mod explicit împuternicirea în funcție a unui polițist anchetat disciplinar.
https://pressone.ro/urgia-la-academia-de-politie-viii-numire-ilegala-girata-de-ministrii-vela-si-bode-noul-rector-al-academiei-este-cercetat-si-disciplinar-si-penal?fbclid=IwAR2_sWwAkFIGdNOEnzD9kZF-SmJ6d6nMJPvc0wALBH5Xme46FyvXivvmn28
Mai mult, proaspăt numitul rector este cercetat pentru patru infracțiuni și de procurori, într-un dosar deschis anul trecut, după ce Corpul de Control trimis la Academie de fostul ministru Carmen Dan a constatat multiple nereguli în activitatea acestuia la șefia Comisiei de Etică. Surse multiple din Academie și din Ministerul de Interne spun că Marius Florin Mihăilă i-a fost recomandat lui Vela de către Lucian Bode, ministrul Transporturilor, care a fost coleg de clasă cu Mihăilă la Grupul Școlar „Iuliu Maniu” din Șimleul-Silvaniei, județul Sălaj.
Tot Bode ar fi cel care l-ar fi girat pe Mihăilă pentru funcția de șef al IPJ Sălaj, pentru care a fost împuternicit în data de 24 decembrie 2019, susțin aceleași surse.
Iar pentru funcția de șef al IPJ Sălaj, Sindicatul Europol susține că deja a adunat 10 sesizări împotriva sa după cele 5 luni de mandat ale lui Mihăilă, sesizări care au fost înaintate la Poliția Română și la Corpului de Control al ministrului, „fără ca vreuna dintre acestea să se soluționeze până în prezent”.
„Dacă cele două împuterniciri la Sălaj au fost făcute când Mihăilă era cercetat disciplinar, atunci e foarte grav”, a declarat o sursă din MAI, care s-a referit la faptul că Mihăilă a fost împuternicit, în primă fază, la conducerea IPJ Sălaj pentru trei luni, după care a beneficiat de o nouă împuternicire pentru alte trei luni, care ar fi expirat de drept în luna iunie. Pe lângă cercetarea disciplinară, Marius Florin Mihăilă este vizat și în două dosare penale deschise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 tot în legătură cu activitatea avută în calitate de președinte la Comisia de Etică.